We are apologize for the inconvenience but you need to download
more modern browser in order to be able to browse our page

Download Safari
Download Safari
Download Chrome
Download Chrome
Download Firefox
Download Firefox
Download IE 10+
Download IE 10+

Over ons

Het Landelijk Initiatief “Halve eeuw Marokkaanse Migratie, een Gedeelde Geschiedenis” is opgericht met als doel om uitgebreid stil te staan de migratiegeschiedenis van Marokkanen. De directe aanleiding is dat het 14 mei 2019 een halve eeuw geleden is dat Nederland en Marokko een wervingsverdrag ondertekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland officieel werd geregeld.
In het licht van deze historische gebeurtenis organiseert het Landelijk Platform ‘Halve Eeuw Marokkaanse Migratie, een Gedeelde Geschiedenis’ gedurende het hele jaar activiteiten om stil te staan bij deze bijzondere geschiedenis. Op deze website en op onze Facebookpagina vindt u informatie over de achtergrond en de activiteiten van de viering. Met ons initiatief hopen wij de rijke geschiedenis van de Marokkaanse migratie te vertellen, te delen en door te geven. Wij nodigen iedereen uit de 50-jaar viering aan te grijpen om inspiratie te halen uit elkaars verhalen. We danken ieder die heeft meegewerkt aan de tentoonstelling, website en deze publicatie, de talrijke supporters -van fondsen tot gemeenten- voor de geboden steun en medewerking.
Het Landelijk Platform ‘Halve Eeuw Marokkaanse Migratie, een Gedeelde Geschiedenis’ bestaat uit de volgende organisaties: EMCEMO, Stichting Marmoucha, Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, Landelijke Werkgroep Mudawannah, Marokkaanse Ouderen Bond Nederland, Multicultureel Jongeren Geluid (Den Haag), Projectgroep 50 jaar gastarbeiders Utrecht, Attifa (Utrecht),
Provinciaal Platform voor Diversiteit (Limburg), Stichting Aknarij (Amsterdam), Stichting Argan (Amsterdam), Stichting Digitaal Delfshaven (Rotterdam), projectgroep eerste generatie Marokkanen (Veenendaal), Stichting Gilbert van Schoonbeke (Veenendaal), Stichting Inclusia (Rotterdam), Stichting Meer Kleur en Kwaliteit (Limburg), Stichting Multicultureel Schiedam, Stichting Toekomstige Jongeren (Rotterdam), Stichting Vader en Zoon (Rotterdam), Stichting voor Maatschappelijke Participatie (Rotterdam), Werkgroep Marokkaanse Vrouwen Feijenoord (Rotterdam), Buurtvaders (Gouda), Stichting Marokkaanse Ouderraad (Amersfoort), Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (Utrecht), Tumba (Leeuwarden).
Persbericht: Halve eeuw Marokkaanse migratie; een gedeelde geschiedenis
Voor meer informatie: Platforum “Halve eeuw Marokkaanse Migratie, een gedeelde geschiedenis”
P/a: Emcemo, Eerste Weteringplantsoen 2c , Amsterdam
Telefoon: 020-4288825