De Amicales stonden erom bekend dat ze actief en vaak gewelddadig actie ondernamen tegen ‘schadelijke invloeden’. Ook waren de Amicales actief met het melden van Marokkanen in Nederland die betrokken waren bij demonstraties, het KMAN, of bij andere elementen die ongewenst gezien werden. Zo ontving de consul op 23 april 1983 een brief van de Amicales. De Amicales hadden een paar dagen eerder een nieuw kantoor geopend. Bij deze opening waren buurtorganisaties en het KMAN aanwezig om te demonstreren. De Amicales hadden vervolgens acht namen van Marokkaanse demonstranten weten te achterhalen en deze in de brief vermeld.
Mensen die tegen de haren van de Amicales en de Marokkaanse regering instreken, werden vervolgens het leven zuur gemaakt. Een goed voorbeeld hiervan is Abdou Menebhi, die jarenlang heeft moeten wachten op de vervulling van zijn aanvraag voor een paspoort. De aanvraag werd in 1979 gedaan. In 1982 vroeg zelfs de consul in Nederland de aanvraag in te willigen. In 1994 kreeg hij pas daadwerkelijk het paspoort.
Ook fysieke repressie werd niet geschuwd. Zo traden er knokploegen op tijdens de voetbalwedstrijd Ajax-Marokko in 1976. Ook werden in januari 1982 tweemaal KMANleden fysiek aangevallen. Eenmaal in een café in Eindhoven, andermaal op een culturele avond in Geleen.
Ook werd er in 1981 een inval gedaan tijdens een hongerstaking in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam.
Ten slotte werd ook de terugkeer naar Marokko voor KMAN-leden en mensen die samenwerkten met het KMAN zeer bemoeilijkt. In 1978 werd een van de 182 hongerstakers gearresteerd en enkele weken vastgehouden.
Later in 1984 werd Amine el Mouaden, KMAN- en ABOPlid, gearresteerd, enkele weken vastgehouden en gemarteld. Deze namen waren zeer waarschijnlijk door de Amicales doorgegeven.